YÜZ GERME NASIL OLUR ?
Yüz germe, her ne kadar estetik kaygılar sebebiyle yapılan medikal bir muamele olarak algılansa da, zaman zaman tıbbi bir gereklilik olarak da karşımıza gelir. Yaygın olarak estetik kaygılarla yapılan yüz germe operasyonlarını, günümüzde artık sadece hanımefendilerin tercih ettiğinden laf edemeyiz. Çağımız erkekleri içinde da oldukça rağbet bulan yüz germe işlemleri çoklukla belirli bir yaştan sonra ciltte sarkmadan dolayı yapılır Yüz germe işlemleri için bir yaş sınırlamasından laf etmek de pek doğru değildir bu sebeple hastanın kendi yüzünü yorgun ve sarkık hissetmesi ve bundan dolayı meydana getirilen muayene cevabında yüzün dinamikliğini kaybettiğinin tespit edilmesi yeterlidir. Günümüzde fazlaca popüler hale gelen obezite cerrahisi hastaları ciddi kilolar vermekte ve ciltte gelişen sarkıklıklar zayıf ve fit bir görünüme kavuşmuş bireyleri oldukca rahatsız etmektedir. Bu hastalar da yüz germe tekniklerini tercih etmektedirler.
Yüz germe bandı nedir?
Yüz germe işlemi için ameliyat şart değildir. Günümüzün tercih edilen yöntemlerden biri de yüz germe bandıdır. İnternet alışveriş sitelerinde yada kozmetik mağazalarından bile her insanın rahatlıkla erişebileceği yüz germe bantları mevcut halinden hoşnut olmayan kişiler tarafınca çoğunlukla uygulanır. Fakat uygun maliyetiyle tercih edilen yüz germe bantları ile meydana getirilen uygulamaların, yalnızca geçici bir çözüm bulunduğunu, yaygın olarak piyasada bulunan bu malzemelerin kalitesininde tartışmalı bulunduğunu akıldan çıkartmamak gerekir
Ameliyatsız yüz germe olası müdür?
Ameliyatsız yüz germe denilince akla sadece bantlar gelmemektedir. botoks, dolgu, lazer, hücresel tedavi de yüz germe işlemlerin de seçenekler içinde bulunur. dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan ise tüm bu işlemlerin uzman kişiler tarafınca ve hijyen gerekliliklerine haiz yerlerde, uzmanlardan tarafınca yapılması zorunluluğudur. Zira bu şartlara sahip olmadan yapılan işlemlerin enfeksiyon, alerji gibi ciddi problemler ortaya çıkardığı da akılda tutulması ihtiyaç duyulan bir gerçektir. toplumda pek çok kez yansıdığı üzere bilinçsizce yapılan bu tür uygulamaların ortaya çıkardığı problemler, kişilerin telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalmasına sebep olur. Ve tekrar hatırda tutulması gereken bir husus da botoks, lazer, hücresel tedavi şeklinde uygulamalar geçici bir işlem olmasıdır Bu uygulamaların 6 ay veya 1 yıl gibi bir süresi vardır. Bu süreden sonra faaliyet giderek azalarak kaybolur
Yüz germe ameliyatı kalıcılık süresi ne kadardır?
Doğru bir sistem ile yapılan yüz germe operasyonu ile kişinin yüzünde 5 ila 10 sene arasında bir gençleştirme kararı elde etmek son derece ihtimaller içindedir. uzman kişilerin yapacağı ameliyatların etkilerinin kalıcılığı ise yüz germe bandı ve öteki yöntemlere bakılırsa ise mutlaka daha uzundur. Normal şartlar altında bu kalıcılık süresini 10 sene olarak belirlenmekle beraber sürenin esas belirleyicisinin, ferdin yaşam koşulları bulunduğunun öneminin altını çizmekte fayda var. Aşırı sigara ve alkol tüketimi, stresli bir ömür tarzı, uykusuzluk, spor ve egzersizden uzak durma, kifayetsiz ve sorunlu yeme-içme alışkanlıkları ve bir ihtimal de hepsinden önemlisi olan güneş hasarlarına karşı önlem almamak gibi faktörler 10 yıllık kalıcılık süresini kısaltır. rahat bir yaşam tarzını bilen, alkol ve sigara tüketimini sonlandırmış yetişkinler için gerekli uyku alışkanlıkları olan, tertipli ve güzel beslenen, vücudumuz ihtiyacı olan egzersizleri düzenli olarak yerine getiren ve güneş zararlarına karşı kendisini koruyan kişilerde ise bu kalıcılık süresinin uzayabileceğini de belirtmek gerekir.
Yüz germe ameliyatı sonrası süreç nasıl işler?
yakın tarihe kadar hastalarda ameliyat sonrasında yüzün oldukça şişeceği, moraracağı, uzun bir süre bireyin dışarı çıkamayacağı gibi benzer endişeler mevcuttu. Ancak günümüzde bu endişeleri taşımaya artık gerek kalmadı. plastik cerrahi alanında gelişen son teknoloji, endoskopik yöntemler sayesinde ameliyat esnasında dokulara verilen zarar en aza indirildiği için, hastaların iyileşme süresi de gözle görülür halde hızlamıştır. Ameliyat sonrası hastanede kalma süresi genellikle bir iki gün olarak gerçekleşirken; bu zaman sonucunda taburcu olan hasta doğrudan günlük yaşantısına dönebilir. Şayet yüzde oluşmuş morluk veya ödem varsa, 48 ila 72 saat aralığında şişliklerin inmeye başlaması ve ödemin ortadan kalkmaya başlamasından söz etmek mümkündür. 7 ila 10 gün ondan sonra ise hasta artık işine dönebilecek hale gelecektir. Yapılan ameliyatın tam anlamıyla sonuca yetişmesi ve yüzün organik haline ulaşması için ise 1,5-2 aylık bir bekleme süresine gereksinim duyulur. Ameliyat sonrasına ilişik bir öteki kaygı da yüzün alacağı yeni halin eskisinden oldukca farklı olacağına ilişkindir. "Çevrem tarafından tanınabilecek miyim? Ehliyet, hüviyet benzer biçimde belgelerdeki fotoğraflarımdan ayırt edilebilecek miyim?" benzer biçimde kaygılar son derece yersizdir. Çünkü yapılan işlemle yüz ifadesinin esası olan kemik yapısına müdahalede bulunulmaz. Yalnızca deriye meydana getirilen müdahale ile daha genç, daha canlı bir manzara kazanılması sağlanır.
